Helkutin liikenne!

Jos maailmassa valittaisiin yksi syntipukki, jota manataan ja jonka toiminnasta (toimimattomuudesta) ärsyynnytään eniten, olisi se luultavasti liikenne. Liikenne joko tökkii, kulkee liian nopeasti tai on muuten vaan täynnä toinen toistaan tohelompia autoilijoita. Hyvänä kakkosen taitaa tulla sää. On liian kuuma tai kylmä, aina sataa tai ei sada kun maa tarvitsisi vettä. Suomen kesästä riittää valittamisen ja ärsyyntymisen aiheita aina vaan, eikä talvikaan ole enää kuin ennen.

Minun huonona päivänä, väsyneenä, kiireisenä tai vähän kipeänä, täyttyy maailmani kaikenlaisista törtöistä muuallakin. Kaupassa he kaikki tunkevat eteeni, hidastelevat kassajonossa ja haluavat juuri silloin maksaa kolikoilla tai juoksuttavat kassahenkilöä unohtuneilla punnituksilla. Työpaikalla, netissä, kadulla ja ihan missä vaan ihmiset käyttäytyvät järjettömästi, pysäköivät väärin, pukeutuvat mauttomasti, keskustelevat turhista asioista, nauravat ärsyttävän lujaa, ovat joko liian puheliaita tai hiljaisia, tunkevat liian lähelle tai katoavat kaukaisuuteen raivostuttavasti, juuri kun minulla olisi heille tärkeää asiaa.

Puhelin ja netti pätkivät, sade kastelee kampauksen, kahvi on haaleaa ja ruoka polttaa kitalaen. Myös posti osallistuu tähän salaliittoon minua vastaan. Jos se ylipäätään kulkee tuo se ainoastaan laskuja ja ällöttäviä mainoksia. Viime viikollakin postilaatikossa oli jo JOULUMAINOS vaikka oli vasta lokakuun alku!

Lapsena opin, että kannattaa laskea kymmeneen, ennen kun antaa tunteille vallan. Toisinaan lasken kymmeneen, toisinaan kymmeneen tuhanteen ja silti raivostun, ärsyynnyn ja menetän malttini. Toisinaan laskiessani jaksan ja viitsin kysyä itseltäni, mitä minussa tapahtuu, kun annan itseni kiihtyä nollasta sataan sekunnissa? Tai mihin kohtaan minua osuu, kun joku ei toimi niin kuin olisin halunnut? Miten ja millä saan aikaiseksi tämän ärsyyntymisen? Superkysymys itselleni on, mistä kohtaa itseäni löydän tuon saman, mikä toisessa ihmisessä minua niin ärsyttää? 

Tuohon viimeiseen kysymykseen löydän aina vastauksen, jos vaan suostun olemaan itselleni rehellinen. Sen jälkeen eivät muut ihmiset ja heidän tekemisensä niin hirveästi ärsytäkkään.

Voit olla kiinnostunut myös näistä