Myötätuulen tarina

Kuten kaikki hyvät tarinat, niin myös Myötätuulen tarina ulottaa juurensa pidemmälle historiaan kuin voisi kuvitella.

Yhdessä tekemisen meininki, leikkiminen ja keksiminen rakentuivat toimimisen perustaksi ison perheen lapsikatraan rakentaessa Heinolassa Ben Hur linnakkeita talvella ja korsuja metsään kesällä. Tuon lapsikatraan vanhimmasta päästä on Myötätuulen perustaja Tuuli, jolle tapa tehdä ja rakentaa uutta yhteisöllisesti, leikin kautta, ovat muodostuneet elämää ohjaavaksi tuuliksi purjeissa.

Tuon tuulen avulla on Tuuli seilannut ja rakentanut käsitystään ihmisyydestä, vauvasta vaariin. Matkan varrella on pysähdytty ja opittu eri satamissa kuten vanhustyössä, lastentarhanopettajana, vapaa-ajan ohjaajana, päihdeterapeuttina ja lukemattomissa muissa kohtaamisissa. Maailman tuulissa ja satamissa seikkailu vahvistivat Tuulille sen, että hän haluaa tehdä työkseen jotain sellaista, joka kannustaisi ihmisiä elämään täydempää elämää helpommin ja mukavammin. Hyvän maksimointi tuntui erityisen tärkeältä. Ja niin,  vain ajatuksena porissut Myötätuuli sai alkunsa.

Myötätuulen purjeissa ja peräsimessä vaikuttivat ajatukset ja visio luovuuden hyödyntämisestä työelämässä.

Tuo visio on läsnä edelleen.

Mitä jos, työ voisikin olla leikkimistä, mielikuvituksen hyödyntämistä ja aidosti iloista tekemistä?

Voihan se! Tuuli haluaa valmentavalla otteellaan vaikuttaa ihmisten väliseen vuorovaikutukseen oivalluttamalla vaikuttumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksista niin yhteiskunnan kuin työyhteisön muodostamassa suhteistossa aina johtajista työntekijöihin.

Ihmisten välinen kohtaaminen selkeytyy, kun työpaikan vuorovaikutuksen tasot ymmärretään yhteisön ja yksilön kautta, näin myös muodostuu yhteisössä psykologisen turvallisuuden kokemus, joka ohjaa kokonaisvaltaisesti tekemistä ja siihen liittyvää vuorovaikutusta sekä työhön liittyvää innostusta.

Usean vuosikymmenen mahtava matka ei ole vielä tullut päätökseensä vaan Myötätuulen tarina jatkuu edelleen, ihanaa, että juuri sinä olet osa sitä tarinaa.

Tervetuloa purjehtimaan kohti oivalluksia, iloa ja luovuutta!

Yhdessä olemme enemmän.