Ankeuttajan käsikirja, osa syksy

4 TAKUUVARMAA KEINOA KEHITTÄÄ SYYSSTRESSI 

Luulitko viettäneesi hyvän loman? Väärin, lomasi epäonnistui, koska Suomen sää oli mitä oli, lomamatkat olivat siitä syystä kalliita ja muualla oli aivan liian kuuma olla. Luulitko, että palaat töihin virkistyneenä ja innostuneena? Väärin, voit olla hetken sitä, mutta huomaat pian, että intosi lopahtaa ja energiasi menee rästitöiden tekemiseen. Entä luulitko, että varastoit kivoja muistoja talven varalle? Väärin, muistot vain piinaavat, koska muistat, että seuraavaan lomaan on aivan liian pitkä aika.

Jos sinulla silti on jokunen positiivinen ajatus tai tuntemus, luovu niistä, sillä nyt alkaa pitkä, ankea syksy jota seuraa ankeampi ja pidempi talvi. Lopuksi noudata alla olevaa listaa luodaksesi täydellisen syysstressin!

  1. Lue ja usko kaikki ne tutkimukset, blogit ja muut kirjoitukset, joissa ennustetaan, kuinka hyvänkin loman tuoma energia katoaa parissa viikossa. Ja ne, joissa manataan syksyn tuovan kiireen, paineen ja pahan mielen työpaikallesi ja sinulle väistämättä. Usko, että jokainen tutkimustulos ja kirjoitus koskee sinua henkilökohtaisesti.
  2. Laske kuinka monta päivää on seuraavaan lomaasi. Tee siitä graafinen esitys tai aamukampa, tai käytä jotain muuta tapaa, jolla havainnollistat, kuinka paljon sinulla on työpäiviä edessäsi ennen seuraavaa lomaasi.
  3. Usko, että sinulla on sekä elämää että työtä ja että ne on syytä erottaa toisistaan, niin, että elämä alkaa, kun työpaikan ovi sulkeutuu selän takana.
  4. Ajattele ja puhu tästä runsaasti itsellesi. Kerää ympärillesi samoin tuntevia ihmisiä, muistelkaa yhdessä kuinka synkkää ja valotonta viime talvenakin oli ja kuinka kesäkin oli sateinen ja kylmä. Ennustakaa ensi talvesta tulevan vähintään yhtä pimeä, synkkä ja raskas.

Seuraamalla ohjeita, voit kätevästi kärsiä saman harmin kolmesti. Voit murehtia mennyttä sadekesää, tuskailla tulevaa sadetalvea samalla kun painit tämän päivän sateiden parissa.

TAI voit päättää muistaa kesän monenlaiset sateet; hiljaiset ja lempeät ripsahdukset sekä mahtavat ukkossinfoniat ja kaikki ne siltä väliltä. Voit päättää tuntea auringon säteet sateiden välillä ja nähdä auringon myös pilvien takana. Ajatuksissasi, muistoissa ja tulevaisuuden visioissa – juuri nyt.

Niinkuin elämässä yleensä, myös tässä kyse on valinnasta, kannattaa ajatella mitä kannattaa ajatella!

Voit olla kiinnostunut myös näistä