Terapia

Terapia voi olla sopiva apu sinulle, joka haluat tutkia jotain elämäsi muutostilannetta tai kriisikohtaa. Ja vaikka terapia sanana voi tuntua isolta ja haasteelliselta,  on sen ydin tutkimista ja oivalluksia, joita voit tehdä keskustellen ja erilaisin luovin tavoin työskennellen yhdessä terapeutin kanssa.  Keskeistä on huomata mistä olet tietoinen, mistä olet vastuussa sekä kuinka toimit kontaktissa ja vuorovaikutuksessa. Terapiassa voit tarkastella omaa elämää, selviytymistä, voimavaroja, mahdollisuuksia. Terapian tarkoitus on tukea sinua kokemaan oma autenttinen minuutesi. Tavoite ei ole muuttaa mitään, mikä toimii, samalla terapia tukee sinua tekemään ne muutokset, joita tarvitset tai haluat. Terapia on väline erilaisten ajatusten ja tunteiden purkamiseen ja niiden autenttisen ilmaisun oppimiseen.

Et tarvitse ongelmaa tullaksesi terapiaan. Hienoa on, jos osaat ennaltaehkäistä ongelmia käymällä terapiassa. Terapian ei tarvitse olla pitkä. Joskus muutama kerta riittää ratkaisemaan asioita tai tarjoamaan tarvittavat välineet.

Traumataideterapia

Kuvan katsominen, kokeminen ja tekeminen on taideterapiassa väline, jonka avulla voidaan käsitellä traumoja, kriisejä ja elämän eri toiveita ja suunnitelmia. Sinun ei tarvitse olla taiteilija tai lahjakas taiteellisesti tullaksesi taideterapiaan. Jos olet inhonnut piirtämistä ja maalaamista voit silti hyötyä taideterapiasta, joskus se, että tekee jotakin itselleen ei-ominaista voi se olla jopa se paras vaihtoehto.

Pari- ja seksuaaliterapia

Voit tulla yksin tai puolisosi kanssa erilaisten ongelmien kanssa, jotka liittyvät seksuaalisuuteen tai parisuhteeseen. Tai ihan vaan pohtimaan omaa seksuaalisuuttasi tai pariskuntana sitä, miten parisuhde saadaan säilymään hyvänä. Parisuhteessa on hyvä aina välillä kysellä toiselta ja itseltään asioita, miten menee, mitä minä ja me haluamme, mitä toivon, mitä me toivomme, mihin suuntaan menemme jne.  Parisuhteessa on usein tapoja olla, puhua, olla puhumatta, olla lähellä tai kaukana, ja kun tavat jatkuvat pitkään niitä tapoja ei enää huomaa ja ulkopuolinen terapeutti voi toimia peilinä tai palloseinänä jonka kautta pääsee näkymään ne piilossa tai tiedostamattomat asiat.

Tuuli Paltemaa on traumataideterapeutti sekä seksuaali- ja parisuhdeterapeutti.

Voit olla kiinnostunut myös näistä