Irti stressistä ilolla

Stressinhallintaa iloa kautta, onko se mahdollista?
Olet varmasti kuullut sanonnan ”Nauru pidentää ikää”. Toivottavasti näin, lisäksi tutkimusten mukaan nauru tekee myös paljon muuta, mm:

  • laukaisee jännitystä ja stressiä
  • vilkastuttaa verenkiertoa
  • parantaa unenlaatua
  • lisää keskittymis- ja oppimiskykyä
  • lisää yhteistyökykyä ja -halukkuutta

Tästä lähtökohdasta olemme suunitelleet ja toteuttaneet valmennusta, jossa vuorottelevat teoria ja tekeminen. Teoriaosuus pitää sisällään tutkittua tietoa hyvinvoimisesta, stressin hallinnasta ja yhteistyön sekä vuorovaikutuksen merkityksestä työyhteisön tuloksellisessa toiminnassa. Tutustumme myös ekopsykologiseen tutkimustietoon ja siihen, kuinka voimme hyödyntää Suomen upeaa luontoa hyvän olomme lisäämiseksi.

Näitä teorioita kokeilemme myös käytännössä erilaisilla pari- ja ryhmätöillä. Lisäksi haemme rentoutta ja hyvää oloa ilon kautta, naurujoogan, improvisaation ja Metsämieli-menetelmän avula. Näitä menetelmiä käytämme sovitusti, työyhteisön toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Yhdessä toimimisella, pohtimisella ja keskustelemisella lisäämme energiaa ja jaksamista samalla kun nauru, leikki ja ilo yhdistävät ja luovat luottamuksen ja jakamisen ilmapiirin.

Valmennus voidaan toteuttaa puolen- tai kokopäivän mittaisena. Tilaaja voi valita painottuuko sisältö vuorovaikutuksen ja kohtaamisen vai jaksamisen ja hyvinvoimisen teemoihin. Muokkaamme sisältöä myös muun, työyhteisölle ajankohtaisen aiheen mukaisesti.

 

Fakta: Nauraminen käy treenistä

Hervoton hekotus tuntuu vatsalihaksissa. Treeni ei korvaa liikuntaa kokonaan, mutta on jo hyvä alku. Nauraminen polttaa kaloreita ja vahvistaa keskivartalon lihaksia.

Fakta: Nauru tekee hyvää sydämelle

Nauru saa sydämen sykkimään eli parantaa verenkiertoa ja vahvistaa sydänlihasta.

Fakta: Nauru vahvistaa koko kehoa

Edellä mainittujen lisäksi nauru parantaa vastuskykyä. Huumorintajun on sanottu myös vahvistavan henkisiä voimavaroja.

Fakta: Nauru rentouttaa

Nauramisen seurauksena keho tuottaa dopamiinia, joka tunnetaan mielihyvähormonina. Se saa myös keskivartalon lihakset supistumaan, mistä johtuu sanonta ”nauraa niin, että vatsaan sattuu”. Kun nauru loppuu, lihakset rentoutuvat. Mikä parasta, rento tunne voi kestää jopa 45 minuuttia.

Fakta: Nauru karkottaa negatiivisuutta

Murheet ja huolet jäävät helposti taka-alalle, kun naurattaa. Nauru auttaa myös masennuksen ja ahdistuksen oireisiin.

Fakta: Nauru syventää ihmissuhteita

Oli kyseessä sitten romanttinen tai kaverillinen suhde, nauru syventää ihmisten välisiä tunteita. Yhdessä nauraminen kertoo samanlaisesta huumorintajusta, mihin moni ihmissuhde perustuukin.

Fakta: Nauru tekee rohkeammaksi

Onnistuneen vitsin kertominen voi parantaa itseluottamusta hurjasti. Myös yhdessä ryhmässä nauraminen voi helpottaa omia ryhmätyöskentelyn taitoja.

Fakta: Nauru tarttuu

Naurun on sanottu olevan yksi alkukantaisimmista kommunikoinnin muodoista. Kun yksi ryhmässä alkaa nauraa, tarttuu se herkästi muihinkin. Yhdessä nauraminen vaikuttaa myös positiivisesti ryhmähengen muodostumiseen.

Lähde: Little Things

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä