Syysväsymys, lomakuume ja muita diagnooseja

Ihan kohta kesälomakauden loputtua alkaa kuulla puhetta stressistä ja väsymyksestä. Lomalla hankitttu energia on tipotiessään ja akut valittavat tyhjyyttään. Moni odottaa kiihkeäsi seuraavaa lomaa ja akkujen lataamista, tiedetään, että syksy väsyttää ja pimeä talvi masentaa.

Voisiko ihminen toimia niin kuin auto, ladata akkuja käytettäessä, siinä arkisessa työssä ja olemisessa?

Millaista olemista ja tekemistä sinä tarvitset, jotta voisit latautua ja uudistua myös arjessa, niitä arjen päiviä näet on kuitenkin enemmän kuin lomaa? Onko sinun mahdollista valita mitä teet tai miten sen teet? Ja jos ei ole, onko sinun mahdollista valita mitä ja miten tekemisestäsi ajattelet? Ajatuksillamme on taipumus toteutua ennemmin tai myöhemmin, et ehkä saa tarkalleen sitä mitä ajattelet, mutta huomaat ympärilläsi ja itsessäsi helpoimmin sen, mitä ajatuksissasi pyörittelet. 

Entä mikä osa arkeasi energisoi ja motivoi sinua erityisesti? Onko sitä mahdollista lisätä ajallisesti tai onko siihen mahdollista keskittyä vieläkin syvemmin? Onko sen merkitystä mahdollista selkeyttää itselle, entä muille?

Huomaatko ne pikkujutut? Hetket, jolloin voi keskittyä hengittelemään minuutin tai pari, syvää, hyvää hengitystä. Käytätkö hyväksesi pienetkin mahdollisuudet ottaa muutama askel, kävellä vaikka työkaverin luo sähköpostin lähettämisen sijaan? Juotko toisinaan lasin vettä kesken työpäivän, nappaatko hedelmän kahvin sijaan tai kera? Huomaatko ajoittain korjata hieman asentoasi, suoristaa selkää, ojentaa niska tai pyöritellä muutaman kerran olkapäitäsi?

Mitä muita tapoja ladata akkuja,siinä ihan tavallisessa arjessa, löydät? 

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä