KOSKETUS – kuinka ääni koskettaa ja yhdistää

Ääni ei ole ainoastaan kieltä ja sanoja. Siinä kuuluu koko olemuksemme, kokemukset, tunteet ja se osa meistä, joka on sanojen ja kielen ulottumattomissa. Ääni kulkee hyrinästä kiljahduksiin, huokauksesta huutoon. Kaikenlainen ääni on mahdollisuus ilmaista itseä omalla, ainutkertaisella äänellä. Kaikenlainen ääni on yhteyttä – lähetettynä ja vastaan otettuna.

Ääni on liikettä, värähtelyä ilmassa ja kehossa. Tämä värähtely kuuluu ja myös tuntuu, se koskettaa kehoa. Ääni koetaan osittain korvan kautta, mutta kuuleminen tapahtuu myös keholla, värähtelyinä koko kehossa. Me välitämme ääntä koko kehollamme ja toinen ihminen vastaanottaa sitä myös koko kehollaan.

Äänessä olemisen toinen puoli on äänen vastaanottaminen, kuuleminen. Kun kuulemme korvillamme tulkitsemme kuulemaamme järjellä ja logiikalla. Keholla kuunnellessa tulkintaan tulee mukaan tuntemuksemme, muistomme ja kokemuksemme ja niistä syntyneet tiedot, luulot ja uskomukset.

Kosketamme toisiamme äänellämme. Äänellä koskettamisessa on kysymys läsnäolosta, vuorovaikutuksesta ja kohtaamisesta. Vaikutamme ja vaikutumme.

OLLA ÄÄNESSÄ JA OLLA HILJAA, TULLA KUULLUKSI JA KUULLA.

Voit olla kiinnostunut myös näistä